Wandelen in de Liemers

Jokesvakantiehuisje wandelen in de liemers

Wandelen in de Liemers.

Bent u een fervent wandelaar? Nog niet zo lang geleden hebben een stel enthousiaste lange afstandwandelaars uit de Liemers een aantal lange wandeltochten uitgezet, het zogenaamde Liemersknooppad.
Onze streek is bij uitstek geschikt om te voet de omgeving te verkennen. Daarom vinden we het leuk om u op de hoogte te brengen van dit initiatief.
Bent u een wandelaar en u schrikt niet van een wandelroute van 16 – 24 Km dan is deze route er een die goed op uw bucketlist zou staan.

Het Liemers-Knooppad is een combinatie van een aantal wandelpaden in het gebied tussen Arnhem, de Duitse grens en Doetinchem. De rivieren Rijn, IJssel en Oude-IJssel zijn niet alleen streekbepalend, maar geven ook aan waar ongeveer de grenzen liggen van dit gebied.
In totaal bestaat de knooppuntenroute uit 8 wandeltochten die elk een specifiek deel van onze streek aan doen.
De routes bieden zoveel mogelijk afwisseling tussen natuur, cultuurlandschap, buurtschap, dorp en stad. Kortom, een aangenaam totaalbeeld van het rivierenlandschap dat de Liemers vormt. Het zijn allemaal geheel nieuw ontwikkelde routes, hoofdzakelijk over verharde ondergrond.

Eén van de acht routes komt op nog geen 300 meter bij ons huisje voorbij, dus kunt u zo invliegen.
De routes kunt u downloaden vanaf de website Wandelenindeliemers.nl daar vindt u ook verdere informatie en wetenswaardigheden over de routes en kunt u zelfs gpx bestanden downloaden om te laden in uw gps systeem indien u daar liever gebruik van maakt.

Jokesvakantiehuisje wandelen in de liemers2 Jokesvakantiehuisje wandelen in de liemers3

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.