Sonsbeekmarkt in Arnhem

SonsbeekMarktSonsbeekmarkt elke 1e zondag van de maand in Arnhem.

Sonsbeekmarkt een leuke zondag invulling vanuit Jokesvakantiehuisje.

Met het pontje kun je vanaf ons huisje de IJssel oversteken en via Rheden en Velp fiets je zo Arnhem in. Natuurlijk kun je ook de trein nemen in Rheden en stap je bij Arnhem Centraal station uit en wandel je naar het Sonsbeekpark. Aan het Sonsbeekpark ligt het Watermuseum van Arnhem. Het park is als Engelse landschapstuin aangelegd en heeft ook een “steile tuin”. Door het park loopt de Sint Jansbeek.
sonsbeekpark
De Sonsbeekmarkt in Arnhem is een mix tussen een streekmarkt en een theatraal buitenfestival. Dit vrolijke maandelijkse feest met kleurrijke kramen, mobiele keukentjes en foodtrucks is gericht op pure voeding uit de streek of wereldse en creatieve producten. Met daarnaast een bijpassende festivalprogrammering van straattheater, muziek, natuurbeleving en inspirerende workshops. Waar je lekker en gezond inkopen kunt doen, leuke cadeaus kunt kopen, kunt socializen, maar ook inspiratie kunt opdoen. Een fijne plek waar je kunt komen proeven en eten en een boodschap kunt doen.

Zo staat de witte watermolen uit het Sonsbeekpark met zijn mooie gemalen granen op de markt, maar ook producten uit de Liemers en de Betuwe. Van vruchtenwijnen, cider tot jams die door kleine ondernemers worden geproduceerd. Zij weten je precies te vertellen wat er in een potje of flesje zit. Waar het vandaan komt en hoe het gemaakt werd. Zo heeft de imker vaak een volkje bij zich, de geitenkaasboer kan je vertellen hoe de kazen rijpen en de bakker deelt zijn geheimen van zuurdesembrood bakken met jou.

Vanaf de markt krijg je een mooie blik op Arnhem. Genieten in het gras met een net gekocht glaasje wijn en een lekkere versnapering, beiden van de markt, maakt de zondagmiddag tot een feestje.
Dus zeer zeker de moeite waard.
Sonsbeek_byMashaBakker-9956-300x200Sonsbeek_byMashaBakker-9946-300x200

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.