Ontdek de HogeVeluwe in jezelf

jokesvakantiehuisje HogeVeluwe

De HogeVeluwe op steenworp afstand.

Ontdek de HogeVeluwe in jezelf is natuurlijk een kwinkslag naar dit dekbedovertrek wat je kan tegenkomen in onze masterbedroom.
Ben je een natuurliefhebber dan kun je hier s’nachts heerlijk wegdromen over de mooie natuur die op een steenworp afstand van ons vakantiehuisje ligt. Je kan op verschillende manieren naar het park vanaf onze uitvalsbasis.

Ten eerste op de fiets via het fietspontje over de IJssel en Rheden. Net buiten Rheden begint het park al en kun je ter voorbereiding van je dagtocht een bezoek brengen aan het informatiecentrum waar je langs komt.
Je kan er natuurlijk ook voor kiezen om met de auto naar het park te rijden. Daarvoor raden we aan de ingang Schaarsbergen aan de kemperbergerweg (afslag van de Koningsweg) te nemen. Deze ingang staat ook aangegeven vanaf de A12.

Vanaf deze ingang is ook het Kröller Muller museum gemakkelijk te bereiken. Wist u trouwens dat het Kröller Muller de op een na grootste van Gogh verzameling ter wereld in haar bezit heeft? Negentig schilderijen en ruim 180 tekeningen zijn hier verzameld.

Als je vanaf de ingang Schaarsbergen naar het park gaat is er ook de mogelijkheid om je auto voor de ingang te parkeren en vandaar verder lopend het park in te gaan of je maakt gratis gebruik van de witte fietsen die het park ter beschikking stelt.

Het park de HogeVeluwe heeft een grote wilddichtheid wat wil zeggen dat de kans dat je wild spot heel erg groot is. Op verschillende plekken vindt je wildobservatieplaatsen, zogenaamde WOP’s. Van hieruit kun je onopgemerkt door het wild de dieren bekijken. Daarnaast kun je op diverse plaatsen in het veld of bos de dieren tegenkomen.
De grootste kans om wild te spotten, of te fotograferen, zijn s’ochtends vroeg en s’avonds als de zon onder begint te gaan. Wees je er van bewust dat het wild schuw is en dat je zo min mogelijk geluid maakt als je op een WOP bent of wandelt door het gebied.
De grote WOP plaatsen zijn aangegeven op de kaart die je bij de ingang van het park krijgt met je toegangsbewijs. Daarnaast heeft de Vereniging het Edelhert een boekje samengesteld met de belangrijkste WOP plaatsen met GSP coördinaten.

Voor meer informatie verwijzen we je graag naar de websites van het park en Vereniging het Edelhert.

Nationaal Park de Hoge Veluwe
Vereniging het Edelhert

Hoge Veluwe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.