Doesburg Binnenste Buiten

De culturele attractie in Doesburg. Doesburg Binnenste Buiten DBB!

straat theater DoesburgDit evenement zal plaatsvinden van woensdag 13 t/m zaterdag 16 juli, vier dagen waarop de binnenstad weer bol zal staan van de activiteiten voor jong en oud.

Doesburg Binnenste Buiten is, al tientallen jaren, een jaarlijks terugkerend evenement in de tweede volle week van juli.
Het is het grootste evenement in Oost-Nederland, voor jong en oud met straattheater, muziek, dans, dweilorkesten en tal van andere activiteiten. Doesburg binnenste Buiten biedt theatergezelschappen een mogelijkheid zich te profileren voor een groot publiek, daar juist Doesburg met zijn grote culturele bezit en historische achtergrond een ideale plaats is voor het promoten van diverse theater- en cultuuruitingen. De standhouders, waarvan een aantal al vele jaren aanwezig zijn, maken in combinatie met de artiesten Doesburg Binnenste Buiten tot een uniek evenement. Zo’n 100.000 bezoekers weten jaarlijks tijdens dit evenement de weg te vinden naar onze binnenstad.kinderen doesburg
Het historische centrum van de Hanzestad biedt een uniek decor aan dit vierdaagse feest. In de Doesburgsche mosterd en azijn fabriek kunt u zien hoe de authentieke handgemaakte boerenmosterd wordt gemaakt. De fabriek ligt aan De Gildehof een mooi ouderwets plein met een atelier, edelsteenboetiek en azijnmakerij en leuke winkeltjes die dit tot een gezellig plein maken.

Ook het streekmuseum de Roode Tooren in Doesburg is erg leuk om even te bezoeken. Het is gratis toegankelijk.Doesburg uitgaan

Streekmuseum De Roode Tooren toont een verzameling betreffende de geschiedenis van het oude Richterambt Doesborgh (1340), thans ongeveer de gemeente Doesburg en de vroegere gemeenten Angerlo, Hummelo en Keppel. Te zien zijn onder andere een werkende tabakskerverij uit 1894, een kruidenierswinkel (1880/1940), collecties op het gebied van handel en ambacht, religie, brandweer, volkskunst en folklore, vaandels en textiel, archeologie, geologie, een maquette van de stad Doesburg rond 1560 en een schaalmodel van de historische schipbrug. In het museum is een winkel met erfgoedproducten.
Veel publicaties over Doesburg en omgeving en bijzondere ansicht- en wenskaarten.
Nostalgisch speelgoed, puzzels, aap-noot-mies en Ot en Sien-producten en snoep uit grootmoeders tijd!

Doesburg is vanaf ons huisje te bereiken per boot over de Ijssel, fietsend op de dijk langs de Ijssel, met de bus en met de auto. Doesburg ligt op 15 km van ons huisje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.