16/06/2015

De Liemers ontdekken

de liemers helemaal goedDe Liemers ontdekken op diverse manieren.

Gelegen tussen Rijn en IJssel is de regio de Liemers een prachtig gebied om, met als uitvalsbasis Jokesvakantiehuisje, te ontdekken.

Zowel wandelend op de fiets of met de auto heeft deze regio voldoende te bieden. Wat dacht je van wandel struinroutes waarbij je soms op zeer verrassende plekken komt. Op verschillende locaties zijn deze wandelingen uitgezet waaronder heel dicht bij de locatie van ons vakantiehuisje.
De Liemers beschikt daarnaast over een groot aantal fietspaden. Wat dacht u ervan om langs de Rijn stroomopwaarts te fietsen richting Tolkamer en vandaar verder eventueel naar Elten, Kleve of Emmerich. U komt onderweg allerlei leuke rustplaatsen tegen waar vaak ook interessante informatie te vinden is over de plek waar u zich bevindt.fietsen in de liemers
Kent u bijvoorbeeld de verdronken dorpen, of bent u benieuwd hoe de Rijn vroeger meanderde door de Liemers. U vindt alle informatie onderweg.

De Liemers heeft nog veel meer te bieden. Wilt u eens zien hoe vroeger de bakstenen gemaakt werden van de kleigrond? Bezoek dan eens de Panoven. Op dit cultuurhistorische erfgoed waant u zich in vroeger tijden waar noeste arbeiders in en bij de oven de stenen fabriceerden.
Ook wat verder weg van de Rijn heeft de Liemers veel te bieden. Wat dacht u van Oesterzwammenkwekerij de Middelwaard waarvan menig oesterzwam gebruikt wordt in de streekgerechten bij diverse restaurants in de regio.
In Zevenaar vind u stadsbrouwerij de Wittenburg waar de Jonkheer wordt gebrouwen en verder naar de andere grenszijde van de streek in het rustieke plaatsje Doesburg, vind u de Mosterdfabriek. U weet wel waar Abraham de mosterd vandaan haalde.

Om de voorpret vast te vergroten kunt u hier de regiogids van de Liemers downloaden en alvast een kijkje nemen over wat de Liemers te bieden heeft. Of u gaat naar de website van de Liemers op deliemershelemaalgoed.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.